Gestalttherapie is een effectieve manier om het contact met jezelf en jouw omgeving te herstellen en te verbeteren. Door stil te staan bij dat, wat voor jou momenteel belangrijk is. Want alles wat jij tegenkomt in het contact met jezelf en met anderen, heeft een reden en brengt iets in jou in beweging. Wanneer je daar bewust van wordt, ontwikkel je jouw intuïtie, krijg je nieuwe inzichten en creëer je ruimte.

Zo leer je stil te staan bij jezelf, onder andere op de momenten dat obstakels jou ervan weerhouden om jouw levensdoelen te bereiken.

Bereid om aan jezelf te werken? 

Weten, voelen en denken als drie-eenheid

Weten, voelen en denken. Drie verschillende componenten die continu aanwezig zijn. Hoe bewust ben jij van wat je weet, voelt en denkt? Hoe staan deze componenten met elkaar in verbinding en hoe reageer jij daar op? Gestalt-Art leert jou aandacht te schenken aan jouw behoeften en hoe je jezelf de ruimte geeft om hieraan te voldoen. Door gebruik te maken van je eigen creativiteit in de ruimste zin van het woord. Hierdoor breng je in beeld wat er in het hier en nu leeft en speelt in jezelf.

Zonder oordeel, want jij mag zijn wie je bent. En trouw zijn aan jezelf en je authenticiteit, in welk contact dan ook, is de rode draad in een prettig leven.

Is Gestalt-Art therapie geschikt voor mij?

Het mooie aan Gestalt-Art therapie is dat het voor iedereen geschikt is. Zo is het uitermate effectief op het moment dat je problemen ervaart in het contact met anderen. Ook bij liefdesverdriet, relatieproblemen of als je vastloopt op werk- of privégebied kan Gestalt-Art de oplossing bieden. Toch is het meer dan dat. Gestalt-Art is een manier van leven, altijd jezelf durven zijn. Er hoeft dus niet per se een probleem te zijn, ook als je simpelweg jezelf beter wilt leren kennen en meer uit het leven wilt halen, is Gestalt-Art zeer doeltreffend. Gun jezelf het beste!

Gestalt-Art therapie kan ook gecombineerd worden met wandelcoaching.