Stel jij jezelf vragen over je leven die je graag beantwoord wilt zien?

 

Jacqueline ondersteunt je in jouw proces

Jarenlang ben ik ondernemer geweest in het midden- en kleinbedrijf. Ik ben begonnen in de verpleging en heb gewerkt als maatschappelijk werkster. Mijn verlangen naar ‘Wie ben ik ‘ en ‘Wat is waar ‘ ken ik al van jongs af aan. Wandelcoaching, Nonduale therapie en coaching, de opleiding Filosofisch Practicus , Oosterse filosofie en Gestalt-Art hebben mij veel inzichten gebracht. Deze vormen het fundament in mijn praktijk ‘de Denkrand’.

De verschillende diensten die ik aanbied, zijn gericht op een brede doelgroep (jong) volwassenen. Ieder mens maakt weleens een periode door, waarin hij of zij het even niet meer weet en waarbij het fijn is om met iemand daarover in vertrouwen te kunnen praten en van daaruit weer verder te kunnen.

Je kunt vastlopen in je werk of eigen bedrijf, eindeloos piekeren over van alles en nog wat en daardoor niet verder komen. Je kunt problemen ervaren met anderen zonder te weten hoe dat nu komt. Of gebukt gaan onder onzekerheid, faalangst, frustratie of schuldgevoelens.

Je ouders verliezen of een partner, vriend(in) ,kind, werk of huis. Je kunt te maken krijgen met ziekte en ouderdom. Je lusteloos en moe voelen, moeite met het aangeven van je grenzen, hoogsensitief zijn, lichamelijke klachten hebben zonder medische oorzaak hebben, (seksueel) misbruikt zijn. Wel of geen (school)keuzes kunnen maken, je eenzaam voelen of met levensvragen rondlopen. Maar ook als je simpelweg meer uit het leven wilt halen of jezelf beter wilt leren kennen, kan ik je begeleiden in je proces met Gestalttherapie, Wandelcoaching of met een Filosofisch Gesprek.

We kijken samen naar hoe jij je probleem ervaart en welke betekenis dit heeft in jouw leven en hoe je daar mee omgaat.
Welke methode, of combinatie van methoden, voor jou het meest geschikt is, hangt af van jouw vraagstuk en wat goed voelt voor jou.
Hieronder vind je enkele voorbeelden, neem gerust contact op als je jouw specifieke situatie voor wilt leggen. Dan bekijken we samen wat jij nodig hebt.

Een man van 65 jaar vroeg zich af wat hij na zijn pensionering moest gaan. Door stil te staan bij thema”s als wat is werk, wat is zinvol, wat is vrijwillig kreeg hij meer zicht op hoe vast hij zat aan zijn eigen overtuigingen.
De filosofische gesprekken brachten hem meer rust.

Een vrouw met 3 kinderen , fulltime werk en zorg voor haar ouders had last van opgejaagdheid, irritaties. Door de gestalt-art kreeg zij meer inzicht hoe haar lijf haar waarschuwde , als het haar teveel werd en leerde zij meer haar eigen grenzen aan te geven.

Een jongeman van 29 liep vast in zijn werk, was boos op zijn zijn chef en iedereen. Door gesprekken zowel in de buitenlucht als binnen te voeren begon hij zijn eigen patronen door te hebben en kreeg hij weer zin om te werken. Ook zijn relaties werden beter nu hij zijn eigen aandeel hierin zag. 

Een vrouw die haar man verloor, kon het maar geen plek geven. Ze voelde zich lusteloos, moe, boos en onzeker. Door rustig de tijd te nemen kwam zij op verhaal. Haar man draagt ze nog altijd bij zich, maar nu in haar hart. Ze voelt zich beter in haar vel zitten en durft nu nieuwe contacten aan te gaan. Door een combinatie van gesprekken, creatieve werkvormen en wandelingen heeft zij nu meer vertrouwen in zichzelf.

Filosoferen

Als je de grens van jouw ‘denken’ wilt opzoeken, kan filosoferen met een filosofisch practicus een goede manier zijn. Elke vraag , elk thema kan je op een filosofische manier benaderen. Je gaat op onderzoek en dit kan nieuwe inzichten en ruimte geven in je denken.
Levens-en zingevingsvragen , alles kan en mag besproken worden om te komen tot ” de waarheid”.
Filosoferen is een vorm voor mensen die op zoek zijn naar wijsheid, geen pasklare antwoorden zoeken en geen psycholoog willen.

Gestalttherapie

Gestalt Art therapie kan je helpen meer inzicht te geven in hoe je je voelt in contact met anderen en wat dit met je doet in het hier en nu. Een kontakt met iemand loopt bijv stroef, je voelt irritatie of je ervaart spanning hierbij. Dat kan zich uiten in verdriet, relatieproblemen, miscommunicatie of lichamelijke of psychische klachten. Werken met Gestalt Art therapie brengt je dichter bij jezelf, naar je eigen behoeften en wensen. 

Wandelcoaching

Wandelcoaching wordt steeds vaker gebruikt. Onderzoeken tonen aan hoe helend de natuur voor ons is. Door buiten zijn, in beweging met de natuur om je heen, leer je anders naar jezelf te kijken. Wat is jouw eigen natuur, hoe groei jij  en wat heb jij daarvoor nodig. Tijdens wandelcoaching leer je jouw eigen natuur kennen en je eigen obstakels of problemen te herkennen.